Πορταριά - Πήλιο


Ολόγυρα στο Πήλιο βρίσκονται διάσπαρτα τα πανέμορφα χωριά του σκαρφαλωμένα σε καταπράσινες πλαγιές ή δίπλα στις γαλάζιες ακτές του Αιγαίου και του Παγασητικού. Παντού κυριαρχεί η Πηλιορείτικη αρχιτεκτονική και κάθε χωριό έχει παραδοσιακά αρχοντικά που εναρμονίζονται με το φυσικό περιβάλλον και αναδεικνύουν την αρχοντιά και χαρακτηριστική εικόνα του Πηλίου.

Portaria Pelion Greece

Η Πορταριά είναι από τα πιο όμορφα χωριά του Πηλίου και από τα πιο δημοφιλή, καθώς στο όμορφο περιβάλλον της μπορείτε να απολαύσετε όλες τις σύγχρονες ανέσεις, εναρμονισμένες με την παραδοσιακή ατμόσφαιρα και τη φυσική ομορφιά.

Η κοντινή απόσταση τόσο με το χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου, όμορφες παραλίες και το δροσερό της κλίμα το καλοκαίρι, διευρύνει τις προτάσεις για διακοπές όλο το χρόνο.

Γεμάτη παραδοσιακά αρχοντικά, πλακόστρωτα καλντερίμια που οδηγούν σε καταπράσινα ξέφωτα ή στην αυλή κάποιου αρχοντικού, πετρόκτιστες κρήνες και λουλουδιασμένες αυλές η Πορταριά είναι ένα χωριό που προσκαλεί τους επισκέπτες του Πηλίου να περιδιαβούν στα μονοπάτια της.

Σε πολύ κοντινή απόσταση με το χιονοδρομικό κέντρο Αγριόλευκες η Πορταριά αποτελεί ιδανική βάση διαμονής καθώς έχει εύκολη πρόσβαση στα χωριά του Πηλίου, προσφέροντας σας την ευκαιρία να περιπλανηθείτε και να ανακαλύψετε εντυπωσιακά αξιοθέατα και μαγευτικά τοπία.